Manchester United-icoon Scholes ergert zich aan spel onder Van Gaal

Manchester United-icoon Paul Scholes heeft hard uitgehaald naar het huidige United van manager Louis van Gaal.

"Het spel van United is op sommige momenten beroerd", zegt 40-jarige Scholes vrijdag in de Britse krant The Guardian.

"Ze wonnen woensdag weliswaar met 3-1 van Burnley, maar het was Burnley dat de veel betere ploeg was in de eerste helft. Ik vind het dan ook moeilijk om met plezier naar het team van Van Gaal te kijken."

Door de zege op Burnley steeg United wel naar de derde plaats in de Premier League, maar de achterstand op koploper Chelsea blijft met twaalf punten groot. 

Risico's

Volgens Scholes, die tussen 1994 en 2013 elf keer kampioen werd met de ‘Red Devils’, staat het spel van het huidige United ook haaks op dat van de teams uit het verleden.

"Om een tegenstander te verslaan moet je aanvallen. En om aan te kunnen vallen moet je risico’s nemen. Maar te weinig spelers in huidige elftal zijn bereid die risico’s te nemen."

"En dat terwijl de historie van United is gebouwd op aanvallend voetbal. Dat betekent dat je niet altijd de nul kunt houden of geen kansen weggeeft."

"Waarom denk je dat United een paar van de beste keepers ter wereld heeft gehad? Ze hadden ze nodig omdat zoveel spelers in het elftal naar voren wilden voetballen."

NUwerk

Tip de redactie