Andres Guardado kan vrijdag mogelijk toch spelen tegen AZ. De middenvelder van PSV reist met de selectie mee naar Alkmaar voor het duel met de nummer vier van de eredivisie.

"Het is nog niet vanzelfsprekend dat hij niet zal spelen", zei Cocu donderdag op de persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd van vrijdag.

De 28-jarige Mexicaan liep zaterdag tegen FC Utrecht (3-1 winst) een lichte verrekking op in zijn lies. De verwachting was dat hij één tot twee weken aan de kant zou staan.

Cocu: "Maar zijn herstel verloopt voorspoedig. We zullen zien wat de reactie na de training van vandaag is. Hij reist hoe dan ook mee."

Kraker

Cocu beseft dat PSV met AZ een ploeg in vorm treft. de Alkmaarders hebben al drie keer op rij gewonnen en verspeelden in 2015 nog geen enkel punt in het AFAS Stadion.

"Ze hebben goede resultaten behaald. Het wordt een kraker in de top van de eredivisie. Zo leven wij er ook naartoe. Maar ook wij zijn in goeden doen. De spelers zijn erop gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten."

Het duel tussen PSV en AZ begint vrijdag om 20.00 uur en staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie