De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft zijn contract met twee jaar verlengd. De oud-international blijft aan tot het WK van 2018.

"Het is essentieel voor de stabiliteit van de nationale ploeg dat Deschamps aanblijft tot Rusland", zei bondsvoorzitter Noël Le Graët donderdag op de persconferentie waar het nieuws bekend werd gemaakt.

"Hij heeft de gewenste kwaliteiten en het juiste imago. Daarnaast voelen we dat het niveau van de ploeg stijgt. Didier heeft al ons vertrouwen."

Ook Deschamps' assistenten Guy Stephan en Franck Raviot blijven aan tot het WK 2018. Aanvankelijk lagen zij net als de bondscoach vast tot het EK van volgend jaar in eigen land.

Kwartfinales

De 46-jarige Deschamps is sinds 2012 bondscoach van de Franse ploeg. Hij nam de taken over van Laurent Blanc en leidde 'Les Bleus' afgelopen zomer op het WK in Brazilië naar de kwartfinales.

Eerder was Deschamps als trainer werkzaam bij AS Monaco, Olympique Marseille en Juventus. Als speler werd hij in 1998 wereldkampioen met Frankrijk, waarna twee jaar later ook het EK in Nederland en België gewonnen werd. 

De middenvelder speelde 103 interlands waarin hij vier keer scoorde.