Sergio Marchionne, de president van Ferrari, heeft geen torenhoge verwachtingen van het Italiaanse Formule 1-team bij de aanvang van het nieuwe seizoen.

Onlangs waren Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen bij drie van de vier testdagen in Jerez de snelste, maar dat zegt volgens Marchionne nog niets.

"Ik ben enthousiast over de nieuwe wagen. Een snel rondje rijden is echter iets anders dan het een hele race volhouden", aldus de topman woensdag tegenover de BBC.

"Mijn vertrouwen in het team is groot en ik ben trots op ze. We zullen zien wat er gebeurt bij de eerste race in Australië. Ik verwacht geen wonderen, maar het is belangrijk om progressie te zien."

Ultieme bewijs

Marchionne hoopt dat die progressie volgende week al tot uiting komt bij de testsessies in Barcelona, die op donderdag van start gaan. "Dan verwacht ik het ultieme bewijs te zien van het werk dat tot nu toe geleverd is."

Naast de testsessies van 19 tot en met 22 februari wordt er ook van 26 februari tot en met 1 maart nog getest op het Circuit de Catalunya in Barcelona.

Vorig seizoen wist Ferrari geen enkele Grand Prix te winnen. De eerste race van het nieuwe seizoen is op 15 maart in Melbourne.