Kelderman en Ten Dam debuteren voor Lotto-Jumbo in Ruta del Sol

Wilco Kelderman en Laurens ten Dam rijden volgende week in Spanje hun eerste koers in dienst van Lotto-Jumbo, de opvolger van Belkin.

Het duo is net als Moreno Hofland en Steven Kruijswijk geselecteerd voor de sterk bezette Ruta del Sol, die volgende week woensdag begint.

Jos van Emden, Tom Leezer en Maarten Tjallingii completeren de selectie. Laatst genoemde is de enige die al een officiële koers reed in het shirt van Lotto-Jumbo, de Tour Down Under.

Hofland won vorig jaar een rit in de Ruta del Sol en dat is nu opnieuw het doel. "We gaan met Moreno opnieuw voor een ritzege in de sprint. We willen met hem richting de internationale top", aldus ploegleider Merijn Zeeman.

"We hebben hard gewerkt deze winter. We zijn weinig tegengekomen tijdens de trainingskampen en hebben goede stappen gezet. We zijn allemaal gretig om iets moois neer te zetten."

Vuurwerk

De 23-jarige Hofland is zelf ook ambitieus. "Na mijn ritwinst van vorig jaar zijn de verwachtingen wel hoog. Ik wil vanaf het begin direct weer meedoen om de prijzen en zo toewerken naar mijn topvorm voor Parijs-Nice en de klassiekers."

Kelderman heeft de tijdrit en het klassement als speerpunten. De klimmer is hersteld van een sleutelbeenbreuk en heeft samen met Leezer een trainingskamp in Spanje achter de rug. Voor Kruijswijk ligt een vrije rol in het verschiet.

"De Giro is dit jaar zijn grote doel, maar het loopt nu al zo goed dat hij vol vertrouwen is voor de Ruta. Hij krijgt van ons de vrijheid om voor het klassement te gaan en zich te testen bergop", blikt Zeeman vooruit.

De Ruta del Sol is geen World Tour-wedstrijd, maar kent dit jaar een sterk deelnemersveld. Onder anderen Alberto Contador, Chris Froome en Nairo Quintana hebben toegezegd aan de start te staan.

"Bijna de gehele wereldtop is aanwezig. Het wordt vuurwerk. Wij willen met onze renners de stap naar de wereldtop zetten, in de Ruta kunnen we zien waar we staan."

Hoe ziet de wielerkalender eruit in 2015?

NUwerk

Tip de redactie