De Vroome boekt in Antwerpen eerste zege op WTA-toernooi

Indy de Vroome heeft woensdag haar eerste zege geboekt in het hoofdschema van een WTA-toernooi. De 18-jarige Brabantse won in Antwerpen in drie sets van Tsvetana Pironkova.

De Vroome, via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, was met 5-7, 6-3 en 6-3 te sterk voor de Bulgaarse nummer 50 van de wereld. De Nederlandse is de mondiale nummer 247.

Het was voor De Vroome haar tweede zege op een speelster uit de top honderd op rij. Ze won in het kwalificatietoernooi van de Tsjechische Katerina Siniakova, de nummer 79 van de wereld.

In de tweede ronde neemt De Vroome het op tegen de als zesde geplaatste Dominika Cibulkova of qualifier Kateryna Bondarenko, die later op woensdag tegen elkaar spelen.

Uitserveren

Tegen Pironkova was De Vroome ook in het eerste bedrijf al dicht bij setwinst. Ze mocht bij 5-4 de set uitserveren, maar leverde haar opslag in, waarna Pironkova drie games op rij won: 7-5.

In de tweede set kwam De Vroome opnieuw een break voor, maar Pironkova brak gelijk terug. Via twee nieuwe breaks pakte de jongeling alsnog de set: 6-3.  In de derde set had De Vroome aan één break genoeg (6-3).

Lees meer over:
Tip de redactie