De haperende start van McLaren in de eerste testsessies van de Formule 1 hebben de coureurs Jenson Button en Fernando Alonso niet ontmoedigd. 

Het ervaren duo rekent in de komende tests in Barcelona op een spectaculaire verbetering van de wagen, die voorzien is van een motor van Honda. 

''We zagen bij de eerste test in Jerez al genoeg vooruitgang en we zullen alleen maar beter worden. De auto voelt aan als één geheel, niet als een karkas met een motor'', aldus Button.

Honda maakt dit jaar zijn rentree in de Formule 1 als motorleverancier. In Jerez kwam de nieuwe motor nog niet echt uit de verf. Alonso en Button reden maar weinig rondjes en waren verreweg de langzaamsten.

Alonso, die is overgekomen van Ferrari, toonde zich bij een presentatie in Tokio eveneens optmistisch. ''Dit is een uitdagende tijd voor ons allemaal om dit project te laten slagen. Ik ben erg blij dat ik na al die jaren weer deel uitmaak van McLaren-Honda. We zullen om de overwinning kunnen strijden, hopelijk lukt dat al snel.''

Kampioenschap

Teambaas Ron Dennis heeft vertrouwen in een succesvolle toekomst voor McLaren. ''We willen het kampioenschap winnen. Als het dit jaar niet lukt, dan volgend jaar. Dat is het doel.''

''We willen de successen van Honda uit de jaren tachtig en negentig herhalen. De nieuwe auto heeft zijn ware aard nog niet laten zien. In Melbourne tijdens de eerste race zullen we zien hoe snel we echt zijn.''

De volgende testsessie in de Formule 1 is tussen 19 en 22 februari in Barcelona. Het seizoen begint op 15 maart met de Australische Grand Prix.