Rutjes stapt op als technisch directeur bij NAC Breda

Graeme Rutjes legt per direct zijn functie als technisch directeur van NAC Breda neer.

Dat meldt de eredivisionist uit Breda dinsdagavond op de website. De oud-international voelt naar eigen zeggen niet langer het benodigde draagvlak binnen de club om naar behoren te functioneren.

Rutjes werd in januari 2014 als opvolger van Jeffrey van As aangesteld in het Rat Verlegh Stadion. "Ik heb altijd met veel toewijding geprobeerd de fijne scheidslijn tussen financiën en het samenstellen van een eredivisiewaardige selectie te bewandelen."

De oud-speler van Excelsior, KV Mechelen en Anderlecht moest vanwege de financiële positie bij het aantrekken van spelers eerst toestemming vragen aan de KNVB.

"NAC zit momenteel in een lastig parket, maar ik hoop dat dit team de capaciteiten heeft om handhaving in de eredivisie te bewerkstelligen", aldus de 54-jarige bestuurder, die eerder als commissaris werkzaam was bij Feyenoord.

Teleurstellend seizoen

NAC Breda beleeft een teleurstellend seizoen. De club staat op de zeventiende plek in de eredivisie, met vijftien punten uit 22 wedstrijden. Daarnaast werd al vroeg Nebojsa Gudelj op straat gezet, waarna ook diens tijdelijke vervanger Eric Hellemons plaats moest maken.

Tijdens de afgelopen winterse transferperiode versterkten de Brabanders, die bovendien Robert Maaskant aanstelden als trainer, zich met liefst zeven spelers. Afgelopen weekend werd ook de transfervrije Demy de Zeeuw toegevoegd aan de selectie.

De Zeeuw krijgt toch klein contract bij NAC Breda

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie