Siem de Jong is opnieuw lang uit de roulatie. De aanvallende middenvelder van Newcastle United heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan een klaplong opgelopen.

'The Magpies' melden dinsdag op de website dat de Nederlander er waarschijnlijk zo'n twee maanden uit ligt. In augustus 2013 liep De Jong als speler van Ajax ook al een klaplong op.

De 26-jarige De Jong is dinsdag geopereerd. Hij was bijna weer fit, nadat een dijbeenblessure hem al enkele maanden aan de kant had gehouden.

"Na vier maanden keihard te hebben getraind om terug te komen is dit zo'n ontzettende tegenvaller", reageert de voormalig Ajacied teleurgesteld. "We hopen dat de operatie ervoor heeft gezorgd dat ik niet nog een keer last krijg van deze blessure."

De Jong miste vorig seizoen al een groot gedeelte van de competitie door verschillende blessures. Zijn eerste klaplong en twee spierblessures zorgden ervoor dat hij maar een klein aandeel had in het vierde kampioenschap op rij van Ajax. Hij liep er eveneens het WK door mis.

Rentree

Desondanks dwong de middenvelder annex spits een transfer naar de Premier League af. Na een veelbelovend begin bij Newcastle, met een treffer bij zijn debuut in een oefenwedstrijd, raakte hij al snel geblesseerd aan zijn lies en bovenbeen.

De rentree na die blessure was aanstaande, maar moet nu alsnog worden uitgesteld. "Ik baal hier heel erg van. Het spijt me voor mijn teamgenoten en de supporters dat het nu nog langer gaat duren voor ik de club kan helpen."

Sinds zijn overvang afgelopen zomer kwam de zesvoudig international van Oranje pas in twee competitiewedstrijden in actie voor Newcastle, dat in de middenmoot van de Premier League bivakkeert.