Thiemo de Bakker heeft zich dinsdag verrassend verzekerd van een plek in de tweede ronde van het ATP-toernooi in São Paulo. De Westlander ontdeed zich in drie sets van Juan Monaco.

Na een bijna drie uur durende partij stond er 6-7 (5), 7-6 (4), 6-4 op het scorebord. De 26-jarige De Bakker sloeg liefst negentien aces op het Braziliaanse gravel.

In de tweede ronde stuit de Nederlandse nummer 142 van de wereldranglijst op de Italiaan Luca Vanni, die met een bye doorstootte.

De 30-jarige Monaco wist middels een tiebreak nog wel de eerste set op zijn naam te schrijven, maar moest het daarna afleggen tegen de sterk serverende De Bakker, die geen wildcard kreeg voor het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.

Nadat De Bakker de tweede set in een tiebreak naar zich toe trok, nam hij al vroeg een voorsprong in het derde bedrijf en kon de mondiale nummer 65 uit Argentinië zich niet meer terugknokken.

Sijsling

Igor Sijsling liet een goede kans liggen de tweede ronde van het ATP-toernooi van Memphis te bereiken. De 27-jarige Amsterdammer ging onderuit tegen Bernard Tomic. De Australiër won in drie sets: 4-6, 6-3, 6-2.

Sijsling begon het duel met de vijf jaar jongere Tomic goed. De eerste set ging overtuigend naar de Nederlander, maar daarna kwam de klad erin.

Sijsling kwam in de tweede set een break achter, maar kreeg ook een kans dat goed te maken. Op 5-3 achter liet hij echter een breakpunt liggen. De derde set ging vervolgens met 6-2 naar de nummer 49 van de wereld.

Sijsling liet deze week het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam schieten, omdat hij van de organisatie niet op tijd de garantie voor een wildcard kon krijgen.

Hij is sinds maandag de hoogt gerangschikte Nederlander op de wereldranglijst van de ATP. Sijsling passeerde Robin Haase dankzij een sterk optreden in Zagreb (kwartfinale) en bekleedt nu de 89e positie.