Wüst kan in zoektocht naar ploeg aankloppen bij Kramer en Verweij

In haar zoektocht naar een nieuwe schaatsploeg, onder meer met 'uitdagende' mannen, kan viervoudig olympisch kampioene Ireen Wüst rekenen op de steun van Sven Kramer en Koen Verweij.

De 28-jarige Brabantse, die vorige week na minder dan een jaar haar verrassende afscheid bij Team Continu aankondigde, lijkt zo altijd te kunnen aankloppen bij Lotto-Jumbo en Team Corendon.

Haar oud-ploeggenoten bij TVM, dat na de Spelen van 2014 in Sotsji met de sponsoring van het schaatsteam van coach Gerard Kemkers stopte, spraken dinsdag in Wolvega onafhankelijk van elkaar een steunbetuiging uit.

"Als ik haar zou kunnen helpen, dan zou ik haar met alle liefde willen helpen, op welke manier dan ook", zei Kramer, die door Wüst vorig jaar nog haar 'schaatsbroer' werd genoemd. "Dat weet zij ook. Als zij mij nodig heeft, dan weet ze me wel te vinden."

"Of ik een goed woordje bij onze ploeg voor haar ga doen? Daar ga ik niet over, ik ga verder nergens over", knipoogde de Fries, die negen jaar ploeggenoot van Wüst bij TVM was en ook met haar schaatste in Jong Oranje.

"Ik ken Ireen natuurlijk goed, we hebben een goede verstandhouding, dus haar besluit kwam voor mij niet als een complete verrassing. Ik begrijp haar keuze ook zeker."

Verweij

Verweij, regerend wereldkampioen allround, zou een hereniging met zijn olympische kamergenoot Wüst bij Team Corendon eveneens van harte toejuichen. "Ik heb het door tijdgebrek nog niet aangekaart, maar dat ga ik zeker doen."

"Of ik iets voor haar kan doen? Wie weet, ik zal na de WK wel even met Ireen gaan zitten, we hebben het er nu nog niet over gehad. Ik zou het in ieder geval heel leuk vinden als ze bij mij in de ploeg komt."

"Het zou voor Ireen ook goed zijn, denk ik, want ik heb haar wel eens anders zien rondhuppelen dan dat ze nu doet op de baan", aldus Verweij, die vorig jaar ploeggenoot van de Brabantse was bij TVM.

"Ze is net als ik. We laten het niet gebeuren dat binnen een ploeg het niveau terugvalt. We werken voor onszelf naar topprestaties toe en proberen daarin de rest van het team mee te nemen. Zo'n type kunnen we bij Team Corendon goed gebruiken."

Lief

Wüst voelde zich vereerd met de warme reacties van Kramer en Verweij. "Gezellig en lief", sprak de Sportvrouw van het Jaar met een glimlach.

"Ik hoef alleen op dit moment zeker nog niet te weten hoe mijn toekomst eruit ziet. Misschien dat ik volgende week mijn oor te luister zal leggen, maar nu is er maar één ding dat telt en dat zijn de WK afstanden."

"Deze week maak ik mijn wereld zo klein mogelijk en bestaat deze eigenlijk alleen uit mijn hotelkamer."

Kramer rijdt het liefst alles: 'Maar half werk past niet bij mij'

NUwerk

Tip de redactie