Ronald Koeman is zeker gevleid door de geruchten over een overstap van Southampton naar FC Barcelona, maar van een daadwerkelijk vertrek is geen sprake.

Dat liet de Nederlandse manager dinsdag desgevraagd weten op een persconferentie, daags voor het duel van 'The Saints' met West Ham United. "Er is geen enkele reden daar bang voor te zijn."

Media in Spanje speculeren al een tijd over de komst van Koeman naar Barça. Dat die geruchten er zijn, is volgens Koeman niet gek. "Ik heb er een geweldige tijd gehad en heb daar het grootste deel van mijn carrière gespeeld."

"Dan is het normaal dat die club een speciale plek bij me heeft en ik bij de club", toonde de oud-coach van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord zijn liefde voor de Catalaanse club. "Maar dat is geen reden Southampton te verlaten."

Luis Enrique, de huidige trainer van Barcelona, zou niet volledig voldoen aan de verwachtingen. Dat de naam van de Nederlander rondzingt in Camp Nou is dan ook niet heel verwonderlijk en volgens Koeman ook niet de eerste keer.

"Ik ben in het verleden gelinkt met Barcelona en dat zal in de toekomst ook nog wel eens voorkomen. En dat betekent niet dit seizoen, misschien over zeven jaar."

Contract

De succesvolle Koeman heeft het naar zijn zin in het St. Mary's Stadium van Southampton. Op de vraag of hij zijn driejarige contract gaat uitdienen, antwoordde de Nederlander dan ook volmondig: "Ja, natuurlijk."

Koeman verruilde afgelopen zomer Feyenoord na drie jaar voor de Zuid-Engelse kustplaats. In zijn eerste seizoen bezet de 51-jarige oefenmeester na 24 speelrondes de derde plaats in de Premier League met Southampton.