Klaassen nog altijd niet verlost van klachten aan buik en lies

Davy Klaassen is nog altijd niet geheel hersteld van de buik- en liesblessure die hem onlangs tegen Feyenoord en AZ aan de kant hield.

Dat zegt de Ajacied maandag op de clubsite. Klaassen maakte tegen twee weken geleden tegen Vitesse en zondag tegen Go Ahead Eagles wel weer speelminuten in de Amsterdamse hoofdmacht.

"Als ik te veel doe, dan krijg ik daar last van. Dus daar moet ik voor oppassen", aldus de 21-jarige middenvelder. "Dat is lastig, zeker nu er een drukke periode aankomt. We moeten het goed in de gaten houden en het per dag bekijken."

Ajax wacht een druk programma. Zondag staat het thuisduel met FC Twente op de rol, waarna op donderdag Legia Warschau in de Europa League op bezoek komt.

Na de competitiewedstrijd tegen Willem II staat vervolgens de return met de Poolse koploper op het programma.

Veel beter

"Ik hoop natuurlijk dat ik alles kan spelen, maar we zullen het even moeten bekijken", blikt Klaassen vooruit. "Ik ga er in ieder geval alles aan doen. Ik voel me al veel beter dan vorige week."

Zonder Klaassen speelde Ajax gelijk tegen Feyenoord (0-0) en verloor het met 1-0 van AZ. Ajax staat op de tweede plaats in de eredivisie en geeft twaalf punten toe op koploper PSV.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie