Kishna denkt dat Ajax ver kan komen met huidige selectie

Ricardo Kishna is tevreden dat Ajax de slechte serie van drie wedstrijden zonder overwinning achter zich heeft gelaten, maar erkent dat het spel tegen Go Ahead Eagles zondag na rust tegenviel.

"We zijn gewoon blij met de drie punten, maar het kan beter en dat weten we. Als het 0-1 wordt, moeten we sneller de 0-2 maken", zegt de 20-jarige buitenspeler tegen NU.nl.

De Amsterdammers hadden een zeer ongelukkig moment van Go Ahead-doelman Mickey van der Hart nodig om met 2-1 te winnen in Deventer. De huurling van de Amsterdammers zag een terugspeelbal door een polletje over zijn voet heen stuiteren.

Het roept de vraag op of er voor Ajax wel reden is om moed te putten uit het duel. "Dat is lastig te zeggen. We winnen nu moeizaam en natuurlijk is dat een lekker gevoel, maar we moeten wedstrijden zoals deze sneller dood maken."

Twente

De voorsprong van de nummer twee in de eredivisie op concurrenten Feyenoord en AZ blijft vijf punten. "We laten die slechte serie achter en weten dat we nu een goede reeks neer moeten zetten, maar daarvoor moeten we wel constanter worden."

"In de eerste helft deden we het goed en waren we regelmatig gevaarlijk met veel beweging voorin. Daarna zakten we alleen een beetje weg en werd het lastig. We komen hier goed weg."

Komende zondag speelt Ajax thuis tegen FC Twente, een goede gelegenheid om tegen een subtopper te bewijzen dat de zege op Go Ahead geen incident was. "Ze zitten een beetje in dezelfde situatie als wij, hebben net ook twee keer verloren. Die wedstrijd moeten we goed proberen af te sluiten, al levert het net zo veel punten op als nu."

Het was wel extreem lucky Ajax in Deventer. Je hebt vast met Van der Hart gespeeld. Nog met hem gesproken?
"Dat klopt en ik ben wel even naar Mickey toe gelopen. Het is wel heel lullig, die bal stuitert op door het veld. Bij hem is het meteen een doelpunt. Bij mij als buitenspeler was het alleen balverlies geweest."

Jullie speelden bij Go Ahead weer met Lasse Schöne in de spits. Loopt dat goed?
"Het loopt wel lekker voorin. We hebben alle drie veel vrijheid en mogen onze gang gaan. Dat bevalt me wel goed."

Toch was er de afgelopen weken veel kritiek op jullie spel. Er zou te weinig groei in de selectie zitten.
"Als je niet wint bij Ajax, weet je dat het gaat komen. Ik vind dat we een heel goede groep hebben en denk dat we hier ver mee kunnen komen."

Is er wel genoeg ervaring in de groep?
"We hebben Niklas Moisander, Schöne en Niki Zimling. Achterin ook nog Van Rhijn en Boilesen, die al heel veel wedstrijden hebben gespeeld op het hoogste niveau. Ik vind het eigenlijk wel meevallen."

Hoe zit het eigenlijk met jouw zaakwaarnemer Mino Raiola? Die adviseert jou om bij Ajax te vertrekken omdat Frank de Boer jou niet voldoende waardeert. De trainer zegt juist dat jullie wel op één lijn zitten.
"Mino heeft gezegd wat hij ervan vindt en ook duidelijk gemaakt dat het zijn mening is. Vervolgens is de trainer naar mij toe gekomen en hebben we daar een gesprek over gehad. Hij zei wat ik ervan dacht en ik zei wat ik dacht."

En wat vind jij ervan?
"Dat heb ik tegen de trainer gezegd en met Mino besproken. Dat houd ik tussen ons."

Snap je dat het vreemd overkomt?
"Nee, ik heb een goed gesprek gehad met de trainer en Mino mag zijn mening geven. Net zoals de trainer vragen aan mij stelt, die heb ik beantwoord."

Wat betekent dit voor jouw contract? Ajax wil volgens mij verlengen tot na medio 2016.
"Dat staat hier helemaal los van. De club heeft in de media dingen naar buiten gebracht, maar nog niks tegen mij gezegd. Ik weet echt niet wanneer we daarover gaan praten."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie