FC Barcelona heeft zondagavond de uitwedstrijd in de Primera Division tegen Athletic Bilbao met 5-2 gewonnen. 

Barcelona kwam binnen het half uur op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Lionel Messi en Luis Suárez.

Mikel Rioco deed na een uur spelen iets terug, maar door een eigen doelpunt van Oscar De Marcos en een treffer van Neymar liep Barcelona uit naar 4-1.

Adúriz gaf de thuisploeg nog even hoop met de 4-2. Die hoop vervloog echter toen Xabier Etxeita direct rood kreeg. Pedro tilde de stand in de slotfase nog naar 5-2.

Door de overwinning nadert FC Barcelona koploper Real Madrid tot één punt. De ploeg van Luis Enrique koestert een voorsprong van drie punten op Atletico Madrid, dat stadsgenoot Real afgelopen weekeinde met 4-0 versloeg.

Benfica

In de Portugese competitie is Sporting is er in een onderling duel niet in geslaagd de achterstand op stadgenoot Benfica te verkleinen.

De wedstrijd in het José Alvalade-stadion bleef in evenwicht: 1-1. Gescoord werd er pas vlak voor tijd.

Jefferson had in de 87e minuut als eerste succes. De 50.000 toeschouwers konden relatief lang genieten van de 1-0 doordat de scheidsrechter maar niet wilde affluiten. In de vierde minuut van blessuretijd maakte Jardel alsnog gelijk.

Ola John stond bij Benfica opnieuw in de basis. Hij maakte halverwege de tweede helft plaats voor Talisca.

Benfica heeft nu vier punten voorsprong op FC Porto, dat Moreirense zaterdag met 2-0 versloeg door goals van Jackson Martinez en Casemiro. Bruno Martins Indi hoefde als reserve het trainingspak niet uit te trekken. Sporting moet zeven punten goedmaken.

Bekijk de uitslagen en stand in de Primera Division