AZ heeft zondag een knappe eredivisiezege geboekt op FC Groningen. Ondanks een 2-0 achterstand triomfeerden de Alkmaarders met 4-2 in de Euroborg. Willem II won eerder op de dag met 3-0 van Heracles Almelo.

De bezoekers uit Almelo hadden van meet af aan al weinig in te brengen in Brabant en konden de thuisploeg alleen afstoppen met overtredingen. Na een kwartier spelen kwam het veldoverwicht ook tot uitdrukking op het scorebord.

Het was Samuel Armenteros die na een kwartier spelen de score opende tegen zijn voormalige werkgever. Robbie Haemhouts verdubbelde nog voor rust de marge namens de Brabanders van trainer Jurgen Streppel. Aan de andere kant was alleen Brahim Darri gevaarlijk, maar hij wist het net niet te vinden.

Na de hervatting bleef Heracles lange tijd ongevaarlijk en werd Willem II wat slordiger voor het doel, waardoor het bij twee goals leek te blijven.

Nadat Darri een kans miste op de aansluitingstreffer, werd de voorsprong van de verrassende middenmoter toch nog vergroot. Tien minuten voor tijd bepaalde Jeroen Veldmate de eindstand op 3-0 door zijn eigen doelman Dennis Telgenkamp te passeren.

De Tilburgse promovendus verstevigde zo zijn positie in de middenmoot van de eredivisie, terwijl de Tukkers van John Stegeman verzuimden verder afstand te nemen van hekkensluiter FC Dordrecht.

Bekijk de stand in de eredivisie