FC Twente heeft na de midweekse nederlaag bij ADO Den Haag opnieuw verloren in de eredivisie. De Hagenaars bleven zelf steken op 0-0 bij FC Dordrecht.

Excelsior was in de Grolsch Veste met 3-1 te sterk voor Twente, dat dreigt te zakken naar plek zeven op de ranglijst.

Jeff Stans opende de score namens de Rotterdammers in de 22e minuut. De middenvelder sloeg toe uit een vrije trap die door Sonny Stevens was veroorzaakt. De doelman verwerkte het schot van Stans ook nog eens niet goed.

Jesús Corona maakte zes minuten later al gelijk, nadat de Mexicaan eerder nog een enorme kans van dichtbij had gemist. De aanvaller verschalkte keeper Alessandro Damen met een lage schuiver.

Dat leek het sein voor Twente om door te drukken, maar Excelsior bleef gevaarlijk in de tegenaanval. Daan Bovenberg tikte zes minuten na rust binnen uit een corner en Kevin Vermeulen besliste het duel in minuut 86 na een goede actie van Stans.

Tussendoor kreeg Twente via een kopbal van Renato Tapia die bijna tot doelpunt werd gepromoveerd door Corona nog een goede kans, maar daar bleef het bij voor de Tukkers.

Excelsior geeft zichzelf door de zege wat lucht in de strijd om handhaving. De ploeg van coach Marinus Dijkhuizen staat twaalfde met acht punten meer dan de gevreesde zestiende plek van Heracles Almelo, die aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent.

Hekkensluiter

Dordrecht wist thuis tegen ADO voor de derde keer in vier wedstrijden de 'nul' te houden, maar scoorde zelf ook niet op het kunstgras van het Riwal Hoogwerkers Stadion: 0-0.

ADO dacht in de eerste helft op voorsprong te komen via Aleksandr Jakovenko, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Hekkensluiter Dordrecht komt door het gelijkspel op twaalf punten uit 22 duels, drie minder dan nummer zeventien NAC. De club uit Breda speelt later op de avond nog tegen Vitesse.

Bekijk de stand in de eredivisie | Schreuder wil dat slecht presterend Twente 'ballen toont'