NIEUWEGEIN - De handbalvrouwen van Hellas hebben zaterdag SEW in de bekerfinale verslagen. De ploeg uit Den Haag, die eerder al het landskampioenschap voor zich opeiste, was met 28-18 te sterk voor hun opponent uit Nibbixwoud. Bij rust leidde Hellas al met -9.

De Haagse handbalsters begonnen - net als vorige week toen de formatie tegen SEW de titel veroverde - matig aan het duel. SEW mocht dicteren en nam een 7-5-voorsprong.

Pas nadat Hellas-coach Nico Stet zijn vrouwen tijdens een time-out had wakker geschud, kantelde het wedstrijdbeeld. Hellas schakelde een tandje bij en scoorde - vooral via Silvia Hofman - liefst zeven keer op rij, -7.

Die klap kwamen de vrouwen van SEW niet meer te boven. In de tweede helft kregen de speelsters uit de Noord-Hollandse plaats Nibbixwoud weliswaar volop kansen om de aansluiting weer te bewerkstelligen, maar ze faalden jammerlijk in de afwerking. Zo miste SEW onder meer twee strafworpen.

Demonstratie

Toen de Haagse handbalsters doorkregen dat ze de titel niet meer konden ontgaan, maakten ze er een ware demonstratie van. Vooral Pearl van der Wissel en Silvia Hofman (die beide negen keer scoorden) kregen alle vrijheid om hun klasse te tonen. De eindstand -18 kon echter nauwelijks geflatteerd worden genoemd.

Logisch

Dat vond Hellas-trainer Stet ook. Voor hem was het bereiken van de 'dubbel' niet meer dan logisch. "We zijn gewoon het beste team van Nederland. Over de hele linie", meende Stet.

"We zijn een stuk sterker dan de andere ploegen en daarom heb ik nooit niet getwijfeld aan de zege. Dat klinkt misschien arrogant, maar zo zie ik dat."

Het blijft echter de vraag of Hellas volgend seizoen ook nog zoveel kwaliteit zal herbergen. De coach beseft dat enkele talenten waarschijnlijk Hellas gaan verlaten voor een buitenlandse club, waardoor hij een nieuw team zal moeten opbouwen. "Tja, als je zo met kop en schouders er bovenuit steekt, heb je in Nederland ook niks meer te zoeken."