Trainer Fred Rutten heeft goede hoop dat Feyenoord nog tweede wordt in de eredivisie nadat Ajax donderdag met 1-0 onderuit ging tegen AZ.

"Het gevecht om de tweede plaats wordt heel interessant, zeker omdat ook PEC Zwolle zich in die strijd heeft gemengd", aldus Rutten vrijdag op een persconferentie in De Kuip.

De achterstand van Feyenoord op nummer twee Ajax bedraagt vijf punten. Daartussen staat PEC met drie punten minder dan de Amsterdammers.

Zondag hoopt Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur weer dichter bij Ajax te kruipen. "We moeten zondag winnen", meent Rutten.

"Maar Cambuur heeft laten zien dat ze moeilijk te verslaan zijn. De afgelopen periode hebben op Vitesse na alle tegenstanders van Cambuur het heel moeilijk gehad."

Grote gevolgen

Feyenoord had afgelopen woensdag al een moeilijke avond in Friesland. Bij sc Heerenveen werd met 3-1 verloren en dat was een onaangename verrassing voor Rutten.

"Vanaf de eerste maanden van dit seizoen zag ik alleen maar groei in de ploeg, daarom had ik deze nederlaag niet verwacht. 

"Aan de andere kant heb ik niet het gevoel dat we nu opeens instabiel zijn, maar woensdag hadden de foutjes die we normaal ook wel eens maken ineens grote gevolgen."

Luke Wilkshire moest het duel met Heerenveen aan zich voorbij laten gaan vanwege een hamstringblessure en zal ook zondag tegen Cambuur ontbreken. Rutten verwacht de Australische rechtsback wel weer snel terug op het trainingsveld.

Miquel Nelom verscheen vrijdag uit voorzorg ook niet op het veld vanwege klachten aan zijn scheenbeen. Rutten: "Maar ik verwacht dat hij er zondag gewoon bij is."

Overzicht: Programma en feiten van de komende eredivisieronde