Het Formule 1-team van Marussia keert komend seizoen zeer waarschijnlijk niet terug in de koningsklasse van de autosport.

De renstal kreeg donderdagavond tijdens een bijeenkomst van de Strategy Group, waarin de Formule 1-teams zijn vertegenwoordigd, geen dispensatie om met de auto van 2014 te rijden, zo bericht Autosport.com.

De kans is nu zeer klein dat Marussia dit seizoen deel uitmaakt van de Formule 1. Het is te kort dag om nog een auto te bouwen die voldoet aan alle nieuwe reglementen.

Marussia staat sinds eind oktober onder curatele. Het team verscheen aan het eind van vorig seizoen niet aan de start van de Grands Prix in de Verenigde Staten, Brazilië en Abu Dhabi.

Investeerders

Eerder deze week kwam naar buiten dat de met financiële problemen kampende renstal in gesprek is met nieuwe investeerders, waardoor de hoop op een doorstart toenam.

De gehoopte dispensatie van andere teams om met een oudere wagen uit te komen bleef echter uit.

Jules Bianchi en Max Chilton waren afgelopen seizoen de coureurs van Marussia. Bianchi ligt nog steeds in coma na zijn zware crash tijdens de Grand Prix van Japan in oktober.

Caterham

Donderdag werd al bekend dat het doek voor Caterham definitief is gevallen. De curatoren kondigden aan de bezittingen van het Engelse team te veilen.

Met het wegvallen van Caterham en Marussia staan er op 15 maart bij de openingsrace in Australië maximaal achttien auto's aan de start.