Ajax-verdediger Niklas Moisander verwacht dat hij niet geschorst wordt na zijn rode kaart donderdagavond in de met 1-0 verloren thuiswedstrijd tegen AZ.

"Ik denk dat deze kaart geseponeerd wordt. Met die van Jetro Willems is dat immers ook gebeurd", aldus Moisander, die verwijst naar de rode kaart die de linksback van PSV dinsdag kreeg bij NAC Breda.

Willems bleek zijn tegenstander Gill Swerts niet geraakt te hebben en werd daarom vrijgesproken. Bij Moisander was er wel contact met AZ-spits Aron Johannsson, maar volgens de Fin was het ook niet veel meer dan dat.

"We raakten elkaar licht en hij viel makkelijk. Gewoon een normaal duel, misschien ook een overtreding, maar dat was het wel. Ik dacht ook dat de scheidsrechter alleen floot voor een overtreding, daarom liep ik ook meteen terug naar mijn positie."

Scheidsrechter Pol van Boekel oordeelde echter dat Johannsson doorgebroken was en gaf tot ontsteltenis van de Ajax-aanvoerder rood. "Ik kon mijn ogen niet geloven. Het was een rare beslissing, dat zag ik ook aan de reacties bij andere spelers."

Cruciaal

De rode kaart viel na een uur spelen bij een 0-0 stand. Tegen tien man was AZ vervolgens de betere ploeg in de Arena. Een kwartier voor tijd scoorden de Alkmaarders via Johannsson. Volgens Moisander was zijn rode kaart dan ook cruciaal.

"De eerste helft speelden we goed, we gingen met een lekker gevoel de rust in. Daarna werd het wat minder, maar we konden de wedstrijd nog steeds naar ons toe trekken. Althans, tot de rode kaart zorgde voor een kentering."

"AZ ging er weer in geloven en de wedstrijd kantelde. Dat maakt het rood ook zo zonde. Het zit ook niet mee op dit moment."

De Boer: 'Schandalige rode kaart breekpunt in de wedstrijd' | AZ bezorgt tien man Ajax tweede nederlaag op rij