NIJMEGEN - Voetbalclub NEC heeft bij RTL4 de videoband opgevraagd van de laatste uitzending van het programma Barend & Van Dorp.

Ook heeft de Nijmeegse clubleiding om een kopie verzocht van de gastenlijst van de rechtstreekse televisieshow. Het bestuur zet daarmee alles in het werk om het groepje fans dat vrijdagavond het programma verstoorde, te traceren en onmiddellijk een stadionverbod op te leggen.

Het bestuur van NEC neemt de zaak hoog op en ook de KNVB spreekt van ernstig wangedrag. "Daarom melden wij deze kwestie aan bij het Openbaar Ministerie", liet een woordvoerder van de KNVB zaterdag weten. "Wij willen dat deze relschoppers ook strafrechtelijk worden vervolgd. Dit kunnen we niet tolereren."

Racistische leuzen

Acht tot tien voetbalsupporters, klaarblijkelijk van NEC, braken vrijdagavond in bij het populaire praatprogramma. Zij riepen racistische leuzen, waaronder 'kankerjoden'.

Een woordvoerster van de Holland Media Groep, waartoe RTL4 behoort, zei later dat het groepje voetbalsupporters op de gastenlijst stond van het programma. De presentatoren en de aanwezige praatgasten, onder wie minister De Grave (Defensie) en journaliste Van Scherrenburg, reageerden geschokt.

De bewakingsdienst van het productieteam leidde de relschoppers naar buiten, waarna ze per auto wegreden.

/NIEUWSRacistische leuzen verstoren Barend en van Dorp