FC Groningen heeft donderdagavond op de valreep een punt overgehouden aan het competitieduel met Heracles Almelo: 2-2. 

Tjaronn Chery bracht de bezoekers twee minuten voor tijd naast Heracles, dat nog wel voortvarend begon aan de wedstrijd. Brahim Darri tekende na 38 minuten spelen voor de openingstreffer. 

Al het gevaar bij de thuisclub kwam van de 20-jarige aanvaller, die afgelopen transferperiode is gehaald van Vitesse. In de negende minuut gaf Darri na een wervelende actie Mark-Jan Fledderus al de kans de score te openen, maar de aanvoerder raakte de bal toen verkeerd.

Michael de Leeuw bracht Groningen na rust op gelijke hoogte. De topschutter van Groningen tikte bij de tweede paal een voorzet van Albert Rusnák in, zijn elfde treffer van het seizoen.

Voorsprong

Heracles gaf de moed niet op en nam een kwartier voor tijd wederom de leiding via Weghorst, die met zijn hoofd een fraaie aanval afrondde die was opgezet door Darri. Het slotakkoord was echter voor Chery, die Groningen een punt bezorgd.

De noorderlingen kregen daarbij wel hulp van de arbitrage, die niet zag dat voorafgaand aan de gelijkmaker van Chery de bal over de achterlijn was gegaan. 

Met een gelijkspel schieten beide ploegen niet veel op. Heracles neemt nog steeds de zestiende plek in op de ranglijst en FC Groningen blijft op de achtste plaats staan.

De ploeg van trainer Erwin van de Looi neemt het zondagmiddag in de Euroborg op tegen AZ. Heracles gaat diezelfde dag op bezoek bij Willem II.