Ajax begint donderdagavond in de competitiewedstrijd tegen AZ met aanwinst Daley Sinkgraven in de basis. Daarnaast start Lasse Schöne verrassend in de spits.

De 19-jarige Sinkgraven, die vorige week overkwam van sc Heerenveen, vervangt de geblesseerde Davy Klaassen. Jaïro Riedewald en Riechedly Bazoer completeren het middenveld.

Dat betekent dat Lucas Andersen op de bank begint. Thulani Serero (liesblessure) is net als Klaassen niet fit genoeg voor het treffen met AZ in de Arena.

Trainer Frank de Boer heeft ook aardig wat wijzigingen aangebracht in de voorhoede. Lasse Schöne begint in de spits, met Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi naast zich op de vleugels. Arek Milik is zijn basisplek daardoor kwijt.

Cillessen

Doelman Jasper Cillessen was wegens ziekte een twijfelgeval, maar staat gewoon onder de lat bij Ajax. De verdediging is ongewijzigd ten opzichte van de met 1-0 verloren competitiewedstrijd tegen Vitesse van afgelopen zondag.

Ajax moet winnen van AZ om enigszins in het spoor te blijven van koploper PSV. De Eindhovenaren koesteren nu een voorsprong van twaalf punten op de landskampioen. De Amsterdammers wonnen nog maar één wedstrijd in 2015 en maakten de laatste wedstrijden tegen Feyenoord en Vitesse weinig indruk.

Het competitieduel tussen Ajax en AZ in de Arena begint om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Opstelling Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen; Riedewald, Bazoer, Sinkgraven; El Ghazi, Schöne en Kishna.