Anco Jansen is voor zes duels geschorst wegens spugen. De aanvaller van Roda JC ging in beroep, maar de tuchtcommissie sluit zich aan bij de straf van de aanklager.

Jansen werd afgelopen zondag in het uitduel met MVV halverwege de eerste helft uit het veld gestuurd, omdat hij zou hebben gespuugd richting scheidsrechter Jeroen Sanders.

De tuchtcommissie oordeelde hetzelfde als de aanklager en vindt spugen "dusdanig ernstig dat een uitsluiting van zes wedstrijden gerechtvaardigd is."

Jansen beweert zelf dat hij helemaal niet gespuugd heeft, maar volgens de commissie ondersteunen de beelden de verklaring van scheidsrechter Sanders.

De 25-jarige aanvaller, die in Maastricht het openingsdoelpunt van Roda voor zijn rekening nam, maakte direct bekend dat hij naar de beroepscommissie stapt om zijn straf aan te vechten. De behandeling van de zaak dient volgens Roda op 17 februari.

FC Eindhoven

De aanvaller moet vrijdag in elk geval één wedstrijd schorsing uitzitten als Roda JC, de nummer drie van de Jupiler League, op bezoek gaat bij FC Eindhoven, dat tweede staat.

Jansen mag daarna wel spelen tegen FC Volendam (maandag) en Jong Ajax (16 februari). Pas als de beroepscommissie zich over de zaak heeft gebogen, zal duidelijk worden hoe hoog de straf voor Jansen wordt.