Renstal Caterham keert dit seizoen niet meer terug in de Formule 1. De bewindvoerders van het noodlijdende raceteam hebben een veiling aangekondigd waar onder meer de auto's van 2014 te koop worden aangeboden.

Daarmee komt er normaal gesproken een einde aan de kleine hoop van Caterham om in 2015 alsnog deel uit te maken van de koningsklasse van de autosport.

Het Britse team kwam eind vorig seizoen in grote financiële problemen, waardoor het de Grands Prix van de Verenigde Staten en Brazilië moest laten schieten.

Dankzij een inzamelingsactie van fans was Caterham er tijdens de slotrace in Abu Dhabi wél bij.

Afgelopen jaar fungeerde Christijan Albers tijdelijk als teambaas van Caterham. Robin Frijns was reservecoureur bij de renstal.

De komende maanden zullen verschillende bezittingen (waaronder de auto van 2014) van de hand worden gedaan bij een online veiling. Deze begint op 11 maart, enkele dagen voor de openingsrace van het seizoen, de Grand Prix van Australië.

Marussia

Woensdag werd bekend dat Marussia mogelijk toch terugkeert in de Formule 1. Het in financiële problemen verkerende team is in onderhandeling met nieuwe investeerders, waardoor de renstal kan blijven bestaan.

Marussia staat sinds eind oktober onder curatele. Het team verscheen aan het eind van vorig seizoen niet aan de start van de Grands Prix in de Verenigde Staten, Brazilië en Abu Dhabi.

Marussia staat op 19 februari niet langer meer onder curatele en het noodlijdende team hoopt dan geld van nieuwe investeerders te ontvangen.

Die zouden bereid zijn om het inschrijvingsgeld dat nodig is om aan de Formule 1 mee te doen, te betalen.