Het bestuur van Hertha BSC heeft trainer Jos Luhukay donderdag ontslagen. De Nederlander moet vertrekken vanwege de matige resultaten in de afgelopen periode.

Woensdagavond verloor Hertha met 1-0 van Bayer Leverkusen, waardoor de club uit de hoofdstad zakte naar de zeventiende plaats in de Bundesliga, hetgeen aan het eind van de competitie degradatie zou betekenen.

"Na een analyse van de huidige situatie hebben we besloten de samenwerking te beëindigen", aldus Hertha in een verklaring. Ook assistent Rob Reekers moet vertrekken.

Manager Michael Preetz kondigde woensdagavond al aan dat er donderdagochtend crisisberaad zou zijn.

De 51-jarige Luhukay werkte sinds de zomer van 2012 bij Hertha BSC. In zijn eerste seizoen promoveerde hij met de club uit Berlijn naar de Bundesliga en in de voorbije jaargang eindigde Hertha als elfde.

Eerder werkte Luhukay als hoofdtrainer bij KFC Uerdingen, Paderborn, Borussia Mönchengladbach en Augsburg.

Opvolging

Oud-speler Pal Dardai en Rainer Widmayer zijn door het bestuur van Hertha BSC verzocht om de taken van Luhukay de komende periode over te nemen in afwachting van een permanente opvolger. Dardai fungeert hierbij als eindverantwoordelijke.

Bij Hertha staan sinds afgelopen zomer Roy Beerens en John Heitinga onder contract.

Luhukay is de vijfde trainer in de Bundesliga die dit seizoen voortijdig een club verlaat. Mirko Slomka (Hamburger SV), Jens Keller (Schalke 04), Robin Dutt (Werder Bremen) en Armin Veh (VfB Stuttgart) gingen hem voor.

Bekijk de stand in de Bundesliga