FC Den Bosch heeft twee dagen na het ontslag van Ruud Kaiser een nieuwe trainer gevonden. Oud-speler René van Eck is voor de rest van het seizoen aangesteld bij de Jupiler League-club.

Dat meldt FC Den Bosch donderdagochtend op de clubsite. De Brabanders hebben een eenzijdige optie om het contract van Van Eck met een jaar te verlengen.

De 48-jarige geboren Rotterdammer speelde tussen 1986 en 1990 voor FC Den Bosch. De verdediger kwam ook uit voor Excelsior, het Duitse FC Nürnberg en de Zwitserse clubs FC Luzern, FC Thun, FC Winterthur en SC Kriens.

Van Eck begon zijn trainersloopbaan in 2003 ook in Zwitserland, bij FC Luzern. Hij was daarna onder meer coach bij het Finse Inter Turku en Alemannia Aachen in Duitsland. De trainer was de laatste tijd werkzaam in de jeugd van Excelsior.

Play-offs

"Ik kijk ernaar uit om weer bij FC Den Bosch op het veld te mogen staan" reageert Van Eck op zijn benoeming. "We hebben een kwalitatief goede spelersgroep en zullen er gezamenlijk alles aan gaan doen om het beoogde doel van deelname aan de play-offs te realiseren."

Volgens manager voetbalzaken Fred van der Hoorn van de Bosschenaren was Van Eck niet de enige kandidaat voor de functie, maar was er "direct een goede klik" met de oud-speler.

"René is een harde werker en een trainer met een duidelijke voetbalvisie. Als club zijn we ervan overtuigd dat hij in staat is om de passie, het plezier en de strijd weer terug te laten keren in het spel van FC Den Bosch."

FC Den Bosch ontsloeg dinsdag Kaiser vanwege de slechte resultaten. De Brabantse club staat na 21 wedstrijden dertiende in de Jupiler League.