PEC Zwolle is woensdagavond door een thuisoverwinning op FC Dordrecht (4-0) naar de derde plaats in de eredivisie geklommen. Vitesse won in de Friese sneeuw met 2-0 van SC Cambuur, terwijl Willem II thuis te sterk was voor FC Utrecht (1-0).

Stef Nijland (twee), Sheraldo Becker en Ben Rienstra zorgden voor de doelputen. De laatste drie goals vielen pas in de laatste elf minuten.

PEC steeg van de vierde naar de derde plaats omdat concurrent Feyenoord eerder op de avond verloor bij sc Heerenveen (3-1).

Dordrecht blijft door de nederlaag laatste in de eredivisie met elf punten uit 21 wedstrijden. De achterstand op NAC Breda, dat dinsdag thuis met 2-0 verloor van PSV, blijft vier punten.

File

De wedstrijd in het IJsseldelta-stadion begon een kwartier later omdat de spelersbus van FC Dordrecht in de file was komen te staan. De hekkensluiter kreeg desondanks de eerste kans van de wedstrijd. Joris van Overeem schoot na vijf minuten laag in de hoek, maar doelman Warner Hahn kon de bal nog net naast tikken.

PEC Zwolle nam daarna het initiatief in de wedstrijd, maar creëerde ondanks een veldoverwicht nauwelijks kansen. Vlak voor rust kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Een schot van Becker werd nog gekeerd door Robbert te Loeke, maar de doelman was kansloos op de rebound van Stef Nijland: 1-0.

FC Dordrecht kreeg na rust mogelijkheden om wat aan de achterstand te doen, maar speelde de aanvallen niet goed uit of had pech in de afronding.

De beste kans voor Dordt was een kwartier voor tijd voor invaller Rick ten Voorde, die de bal ineens uit de lucht nam op een voorzet van Fernando Lewis, maar de bal belandde via de grond tegen de lat.

Kort daarop besliste Zwolle de wedstrijd via Becker, die de bal na een snelle aanval langs Te Loeke schoot. In de slotfase liep Zwolle uit naar 4-0 toen Ben Rienstra de bal via de handen van de Dordrecht-keeper in de kruising krulde en Nijland in kon tikken na een pass van Becker.

Bekijk de stand in de eredivisie