Fred Rutten was woensdagavond absoluut niet te spreken over het spel van Feyenoord in de tweede helft bij sc Heerenveen.

"Verliezen kan, dat is inherent aan voetbal, maar ik ben erg verbaasd over de gemakzucht. Dat is niet des Feyenoords", foeterde de coach na de 3-1 nederlaag in Friesland.

"We geven na rust zo vaak simpel de bal weg en het was zelfs bijna hautain. Dat past niet bij ons. Ik heb de andere kant van Feyenoord gezien. Normaal is het onze kracht dat we vooruit verdedigen en nu deden we dat niet."

De Rotterdammers verzuimden te profiteren van de nederlaag van Ajax bij Vitesse van zondag. Het verschil tussen de nummer twee en drie in de eredivisie blijft vijf punten en de Amsterdammers spelen donderdag nog thuis tegen AZ.

"We kijken naar onszelf en niet naar anderen. We leven van wedstrijd tot wedstrijd en willen gewoon zoveel mogelijk punten pakken."

Onherkenbaar

Khalid Boulahrouz sloot zich aan bij de analyse van zijn trainer. "Ik herkende ons niet meer na rust. We moeten bij onszelf te rade gaan en zorgen dat we er de volgende wedstrijd weer staan."

Aanvoerder Jordy Clasie zag na rust een heel ander Feyenoord dan voor de pauze in het Abe Lenstra Stadion. "Er zat een te groot verschil tussen de eerste en de tweede helft."

Feyenoord laat kostbare punten liggen bij sc Heerenveen | Feyenoorders kritisch: 'Domme fouten en slaapmomenten' | Lodeweges 'verschrikkelijk trots' op spelers Heerenveen