Igor Sijsling is woensdag doorgedrongen tot de tweede ronde van het ATP-toernooi van Zagreb. In de Kroatische hoofdstad versloeg hij Frank Dancevic met 6-4 en 7-5. 

In de tweede ronde moet de Nederlander het opnemen tegen de als tweede geplaatste Fransman Adrian Mannarino. 

Tegen Dancevic kreeg Sijsling bij 5-4 in de tweede set al twee matchpoints, maar de Canadees wist deze beide keren weg te werken. 

In de daaropvolgende game benutte Dancevic zijn eerste breakpoint van de wedstrijd, maar daarna leverde hij zijn service ook in. Op eigen service maakte Sijsling het vervolgens af (7-5) en boekte zo zijn eerste zege in een hoofdtoernooi in 2015.

De nummer 100 van de wereld won dit jaar in Sydney wel al drie keer in het kwalficatietoernooi, maar werd daarna in de eerste ronde van het hoofdschema uitgeschakeld.

Ook in Chennai en op de Australian Open ging hij meteen onderuit.

Dubbel

In het dubbelspel was de kwartfinale het eindstation voor Sijsling met zijn Luxemburgse partner Gilles Müller. Het als tweede geplaatste Kroatisch/Finse koppel Marin Draganja en Henri Kontinen was in twee sets te sterk: 7-5 en 6-4.

Jesse Huta Galung en Robin Haase strandden al in de eerste ronde van het dubbeltoernooi. Huta Galung verloor met de Duitser Dominik Meffert van het favoriete dubbel Robert Lindstedt en Marcin Matkowski. De Zweed en de Pool wonnen na een supertiebreak: 6-3, 2-6 en 10-8.

Haase dubbelde met de Duitser André Begemann. De Oekraïner Sergei Stachovski en de Serviër Viktor Troicki waren in twee sets de baas over het als derde geplaatste koppel: 6-4 en 7-6 (6).