De tuchtcommissie van de Duitse bond heeft de schorsing van Schalke 04-spits Klaas-Jan Huntelaar teruggebracht van zes wedstrijden tot vier duels.  

Dat meldt de club uit Gelsenkirchen woensdag op de website

De 31-jarige Huntelaar kreeg naast die vier wedstrijden schorsing nog wel een voorwaardelijke uitsluiting van twee duels. Daarnaast moet hij een boete van 15.000 euro betalen.

De schorsing voor Huntelaar is het gevolg van zijn rode kaart zaterdag in de wedstrijd tegen Hannover 96 na een grove tackle op Manuel Schmiedebach.

De DFB doet normaal gesproken niet aan voorwaardelijke schorsingen, maar voor Huntelaar wordt een uitzondering gemaakt. ''Bij een lange schorsing zoals in dit geval willen we de mogelijkheid uitproberen, mits de speler geen voorgeschiedenis heeft'', lichtte de voorzitter van de tuchtcommissie toe. 

De 31-jarige spits van Schalke heeft een proeftijd van een jaar. Als hij vóór 30 januari 2016 opnieuw tegen een rode kaart aanloopt, moet hij alsnog die resterende twee wedstrijden uitzitten.

Rentree in derby

Doordat Huntelaar dinsdag al de wedstrijd van Schalke 04 tegen Bayern München (1-1) aan zich voorbij moest laten gaan hoeft hij nog maar drie wedstrijden te missen.

De aanvoerder, die dit seizoen zeven keer scoorde in de Bundesliga, zal ook niet inzetbaar zijn in de thuiswedstrijden tegen Borussia Mönchengladbach en Werder Bremen en het uitduel met Eintracht Frankfurt.

In de derby met Borussia Dortmund op 28 februari kan Huntelaar zijn rentree maken.