Jetro Willems wordt niet geschorst voor zijn rode kaart dinsdag in de wedstrijd tegen NAC Breda (2-0 winst). De tuchtcommissie van de KNVB heeft de kaart van de linksback van PSV geseponeerd.

Dat meldt PSV woensdag. Door het seponeren van de kaart is Willems zaterdagavond gewoon inzetbaar als PSV FC Utrecht treft in het Philips Stadion.

In Breda werd de 20-jarige Willems binnen dertig seconden uit het veld gestuurd door scheidsrechter Kevin Blom na een vermeende overtreding op Gill Swerts. 

Uit de beelden bleek echter dat Willems de Belg van NAC niet had geraakt. In de rust van de wedstrijd haalden spelers van PSV al verhaal bij Swerts en noemden hem een 'matennaaier'.

Kermen van de pijn

Na het zien van de beelden concludeerde Blom ook dat hij Willems ten onrechte uit het veld had gestuurd. "Ik baal hier heel erg van. Ik had geen rode kaart moeten geven", zei de arbiter.

"Ik stond er achter en zag Willems met een hoge intensiteit inkomen op Swerts. Ik twijfelde niet: rood. Mede omdat Swerts kermend van de pijn op de grond bleef liggen. Ik dacht: ik zit goed."

"Niet dat ik Swerts een ernstige blessure toewens, maar toen hij vlak daarna gewoon weer het veld in kwam, kreeg ik al geen prettig gevoel."