Louis van Gaal vindt dat zijn ploeg Manchester United de favoriet is voor het winnen van de FA Cup, nadat hij zich dinsdag met de Engelse topclub plaatste voor de achtste finales van het Engelse bekertoernooi.

Dankzij een 3-0 zege op Cambrigde United drong United door tot de vijfde ronde van de FA Cup, waarin het League One-club Preston North End treft.

''We hebben een goede kans om het toernooi te winnen. Waarom? Omdat we het hoogst gekwalificeerde team zijn dat nog aan de FA Cup meedoet'', zei Van Gaal na de replay tegen Cambridge United.

''Ik ben niet iemand die vaak naar het casino gaat, maar natuurlijk hebben de teams die hoog in de competitie staan meer kans om te winnen dan de ploegen die laag op de ranglijst staan.''

''Misschien zetten de mensen hun geld op ons in. Ik mag niet wedden, maar ik geef jullie deze tip.''

Prijs

United won de FA Cup elf jaar geleden voor het laatst. Het lijkt de enige kans op een prijs voor Van Gaal, aangezien de achterstand in de competitie tien punten is op koploper Chelsea.

''De FA Cup is een prijs en ik leef voor prijzen. Het is niet zo belangrijk voor de coach als voor de club, de fans en de spelers. Dat is de volgorde. Maar ik heb altijd een trofee gewonnen in het eerste jaar dat ik bij een club werkte'', aldus Van Gaal.

Video: De persconferentie van Van Gaal