Trainer Ron Jans wil eerst voldoende perspectief zien voordat hij zijn contract bij PEC Zwolle verlengt. De huidige verbintenis van de geboren Zwollenaar loopt na dit seizoen af.

"Mijn contractverlenging is geen formaliteit, zoals het ook niet honderd procent zeker is dat ik blijf", aldus Jans tegen Voetbal International. "Ik verwacht ook niet dat ik in februari nog bij teken."

Vorige maand tijdens het trainingskamp in Zuid-Afrika spraken de trainer en de directie van PEC wel al de intentie uit ook na dit seizoen met elkaar verder te gaan en die intentie is er nog steeds bij Jans.

"Maar het draait daarbij wel om perspectief. Zoals het afgelopen jaar zal het nooit elk jaar gaan. Maar zijn we wel in staat de kwaliteit van het elftal hoog te houden? Kunnen we de randvoorwaarden zo invullen dat spelers zich hier optimaal kunnen ontwikkelen? Hoe ziet de toekomst er financieel uit? Over dat soort onderwerpen zijn we in gesprek.'

Buitenlandse club

De 56-jarige Jans tekende in 2013 bij PEC, waar hij in de jaren zeventig en tachtig zes jaar lang als speler actief was. In zijn eerste seizoen leidde hij de 'Blauwvingers' naar winst in het KNVB-bekertoernooi en ook dit jaar presteert PEC boven verwachting.

Mede door de goede prestaties toonde onlangs een buitenlandse club interesse in Jans, die eerder in het buitenland werkte bij het Belgische Standard Luik. 

"Een buitenlandse club heeft zich gemeld", aldus Jans, die geen naam wil noemen. Het is ook alweer van de baan. Ik hoop er met Zwolle uit te komen, in de tussentijd praat ik niet met andere clubs."