Als het aan zijn zaakwaarnemer Mino Raiola ligt, vertrekt aanvaller Ricardo Kishna binnen afzienbare tijd bij Ajax.

"Ik denk niet dat Kishna goed zit bij Ajax", zegt de belangenbehartiger van onder anderen ook Zlatan Ibrahimovic en Mario Balotelli dinsdagavond in het tv-programma Jinek.

"Zijn karakter strookt naar mijn mening niet met wat er nu bij Ajax wordt gevraagd. Bij Ajax wordt toch een beetje gevraagd om in de pas te lopen. En dat terwijl Ricardo heel uitgesproken is en sterke persoonlijkheid heeft."

Raiola vermoedt dan ook dat de 20-jarige buitenspeler zal gaan botsen met trainer Frank de Boer. "Ik denk niet, van een afstandje gezien, dat De Boer en Kishna elkaar goed begrijpen. En dan wordt het een probleem."

Contract

Kishna doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag en Ajax en debuteerde een jaar geleden in de hoofdmacht. Korte tijd later verlengde hij zijn contract tot de zomer van 2016 bij de regerend landskampioen, waar hij de laatste maanden geregeld een basisplaats heeft.

Raiola: "Toch denk ik dat het voor zijn ontwikkeling het beste is als hij weggaat bij Ajax. Maar hij zal die beslissing zelf moeten nemen. Dat bepaal ik niet. Ik ben geen dictator. Maar hij is nu niet 100 procent tevreden zoals het gaat bij Ajax."