Scheidsrechter Kevin Blom heeft spijt van de rode kaart die hij dinsdag al na 29 seconden uitdeelde aan PSV-verdediger Jetro Willems in de wedstrijd tegen NAC Breda (2-0).

Na het terugzien van de beelden ging Blom diep door het stof. "Ik baal hier heel erg van. Ik had geen rode kaart moeten geven", bekende de arbiter.

Op het veld kende Blom geen enkele twijfel toen Willems na amper een halve minuut spelen kwam inglijden op Gill Swerts. "Ik stond er achter en zag Willems met een hoge intensiteit inkomen op Swerts. Ik twijfelde niet: rood. Mede omdat Swerts kermend van de pijn op de grond bleef liggen. Ik dacht: ik zit goed."

"Niet dat ik Swerts een ernstige blessure toewens, maar toen hij vlak daarna gewoon weer het veld in kwam, kreeg ik al geen prettig gevoel."

De beelden bevestigden dat onheilspellende gevoel bij de scheidsrechter. "Ik zit fout, ik baal hier echt van. Ik vind het ook zeer oncollegiaal van Swerts."

Cocu

Trainer Phillip Cocu van PSV hoopt dat de tuchtcommissie van de KNVB de rode kaart van Willems seponeert. "Dat zou gerechtigheid zijn."

"Ik was echt heel verbaasd. Als je het niet goed ziet, dan moet je niet zo snel rood trekken. Willems raakte Swerts niets eens. Gelukkig hebben we gewonnen. Die rode kaart werkte misschien wel als doping voor ons. Maar die rode kaart had niet mogen vallen."

PSV wint ondanks rode kaart Willems simpel bij NAC | PSV-spelers spreken Swerts in rust aan op 'matennaaierij' | Cocu: 'Dit bewijst dat PSV boven zichzelf kan uitstijgen'