​Manager Louis van Gaal, Robin van Persie en Daley Blind hebben zich dinsdag na een replay tegen Cambridge United alsnog verzekerd van een plek in de achtste finales van de FA Cup.

Nadat 'The Red Devils' in het eerste duel genoegen moesten nemen met een doelpuntloze remise in Cambridge, werd de herhaling tegen de vierdedivisionist wel winnend afgesloten: 3-0.

Na iets meer dan een halfuur spelen had United al een comfortabele voorsprong op Old Trafford. Juan Mata en Marcos Rojo verzorgden in de eerste helft de productie voor de nummer drie van de Premier League.

Van Persie moest na ruim een uur wijken voor de jonge invaller James Wilson, die een kwartier voor tijd de eindstand op 3-0 bepaalde. Blind mocht op het middenveld wel negentig minuten blijven staan van Van Gaal.

Cambridgde, met voormalig United-middenvelder Luke Chadwick in de basis, bezet momenteel de veertiende plaats in League Two, het vierde profniveau.

Sunderland en Preston North End plaatsten zich na replays tegen respectievelijk Fulham en Sheffield United ook voor de vijfde ronde van het belangrijkste bekertoernooi van Engeland.