Scheidsrechter Kevin Blom heeft dinsdag de snelste rode kaart ooit gegeven in de eredivisie. Blom stuurde al na 29 seconden spelen in Breda linksback Jetro Willems van PSV met rood van het veld.

Willems heeft daarmee de snelste rode kaart ooit gekregen.

Het record stond op naam van Bonaventure Kalou, die op 31 januari 2001 in dienst van Feyenoord na iets meer dan één minuut spelen uit het veld werd gestuurd in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Willems kreeg rood voor met gestrekt been inkomen aan de zijlijn op Gill Swerts van NAC Breda. Hij raakte zijn tegenstander niet.

Ajacied Marcio Santos kreeg in 1996 al na 19 seconden een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De Braziliaanse verdediger was echter als invaller binnen de lijnen gekomen in het thuisduel met PSV.

Het clubrecord van PSV was in handen van Ruud van Nistelrooij, die op 28 november 1998 tegen De Graafschap in de zestiende minuut van het veld werd gestuurd.

PSV wint ondanks rode kaart Willems simpel bij NAC | Blom door het stof na rode kaart Willems: 'Baal hier heel erg van' | PSV-spelers spreken Swerts in rust aan op 'matennaaierij'