Go Ahead Eagles en Excelsior hebben dinsdag het net niet weten te vinden in Deventer. De nummers veertien en dertien van de eredivisie schoten beide weinig op met het doelpuntloze gelijkspel (0-0).

Zowel de thuisploeg als de bezoekers hadden met een overwinning verder afstand kunnen nemen van de degradatiestreep, maar moesten genoegen nemen met een punt.

Go Ahead staat na 21 wedstrijden op de veertiende plek met slechts vier punten voorsprong op nummer zestien Heracles Almelo.

Excelsior heeft twee punten meer. Voor de Rotterdamse promovendus betekende de puntendeling al weer de tiende remise in dit eredivisieseizoen.

Plet

In de Adelaarshorst kregen beide ploegen kansen om te scoren, maar Go Ahead Eagles-doelman Mickey van der Hart en Gino Coutinho aan de andere kant wisten hun doel schoon te houden.

Trainer Foeke Booy verkoos bij de thuisploeg aanwinst Glynor Plet als spits boven Marnix Kolder, maar de oud-speler van Zulte Waregem kwam aanvankelijk niet in scoringspositie. Sander Duits en Wesley Verhoek, overgenomen van Feyenoord, waren in de eerste helft wel dicht bij de openingstreffer.

Na de hervatting miste Plet wel twee mogelijkheden om zijn eerste doelpunt voor Go Ahead te maken, terwijl Excelsior aan de andere kant machteloos bleek en ook niets kon veranderen aan de 0-0 op het scorebord.

Bekijk de stand in de eredivisie