Feyenoord-trainer Fred Rutten kan woensdag in het uitduel met sc Heerenveen niet beschikken over Luke Wilkshire.

De Australische verdediger moest zondag tegen ADO Den Haag (2-1) al na achttien minuten het veld verlaten met een hamstringblessure. 

"De ernst van zijn blessure is lastig in te schatten. Het lijkt minder erg dan de vorige keer", aldus Rutten dinsdag op een persconferentie.

Elvis Manu ontbreekt ook voorlopig nog bij Feyenoord wegens een liesblessure. "Hij heeft geen tegenslag. Zijn herstel gaat de goede kant op, maar het duurt even voor hij er weer bij is."

Rutten is blij dat hij zijn selectie intact heeft kunnen houden tijdens de afgelopen transferperiode. "Ik ben niet teleurgesteld over het feit dat er geen spelers zijn bijgekomen", stelt de trainer.

Feyenoord kreeg een aanbod op Tonny Vilhena van Southampton en op Mitchell te Vrede van Wigan Athletic. "Ik heb duidelijk aangegeven dat ik de selectie zo wilde houden. Dat is gelukt en daar ben ik blij mee."

Basacikoglu

Rutten verwacht geen makkelijk duel in Friesland. "Ik heb de thuiswedstrijd van Heerenveen tegen PSV nog eens teruggekeken, daarin kon je zien dat Heerenveen heel veel energie in thuiswedstrijden legt."

"Zeker als er grote clubs op bezoek komen, kan die ploeg naar een bepaald niveau groeien. Heerenveen speelt met agressie en de huidige trainer gaat net als ik uit van positiespel."

Bilal Basacikoglu keert tegen Heerenveen terug bij zijn oude club. De aanvaller kan nog altijd niet rekenen op een basisplaats bij Feyenoord.

"Hij wil heel graag, alleen moet hij nog proberen om de juiste balans te vinden met het leveren van kwaliteit", aldus Rutten.

"Bilal is een speler die kan scoren, een uitstekende voorzet heeft en een man kan passeren, alleen stagneert die ontwikkeling een beetje."

Otigba

Kenny Otigba staag aan de aftrap bij sc Heerenveen. De verdediger moest vrijdag tegen FC Dordrecht nog op de bank beginnen.

Trainer Dwight Lodeweges verklapte dinsdag dat hij Lerin Duarte en Henk Veerman nog buiten zijn basisformatie houdt. Beide nieuwelingen starten op de bank.

De oefenmeester houdt rekening met een zware thuiswedstrijd voor zijn ploeg. ''Feyenoord heeft stappen gemaakt en zal gebrand zijn Ajax van de tweede plaats te stoten'', blikte hij vooruit.

Hoe ziet het programma in de eredivisie eruit?