Op de laatste dag van de transferperiode heeft de KNVB maandag 32 spelers overgeschreven, zo maakt de voetbalbond dinsdag bekend.

Het betreffen spelers die van Nederland naar het buitenland zijn verhuisd en vice versa én spelers die een binnenlandse transfer hebben gemaakt.

Tijdens de 'winterse' deadline day van vorig jaar schreef de KNVB ook 32 spelers over in de laatste 24 uur. In 2013 lag dit aantal nog op 42.

In de afgelopen transferperiode, die liep tussen 5 januari en 2 februari, verwerkte de KNVB in totaal 101 transfers, tien minder dan vorig jaar in de winter.

Er gingen 34 spelers van een Nederlandse club naar het buitenland, negentien voetballers bewandelden de omgekeerde weg en 48 spelers maakten een binnenlandse transfer. Van de getransfereerde spelers werden er 23 verhuurd.

Labylle

De laatste speler die de KNVB overschreef was Leroy Labylle van PEC Zwolle naar MVV op maandagavond 22.37 uur. Met zeven aanwinsten was NAC Breda de meest actieve eredivisieclub in de voorbije transferperiode.

Werkloze spelers kunnen overigens ook buiten de transferperiode nog overgeschreven worden.

Overzicht: De belangrijkste transfers op Deadline Day | Overzicht: De wintertransfers in de eredivisie