Louis van Gaal waarschuwt de spelers van Manchester United voor onderschatting van opponent Cambridge United in de vierde ronde van de FA Cup.

De nummer drie van de Premier League en de nummer veertien van de League Two (het vierde Engelse niveau) spelen dinsdagavond een replay op Old Trafford nadat de eerste ontmoeting in Cambridge doelpuntloos eindigde.

"Manchester United heeft al elf jaar niet de FA Cup gewonnen. Dat feit alleen al bewijst dat niet alleen de beste teams succes hebben, maar ook de underdogs. Daar moeten we dinsdag aan denken", zegt Van Gaal in The Guardian.

De Nederlander beseft dat de sympathie van de neutrale toeschouwer niet bij de thuisploeg ligt. "Iedereen is tegen United en iedereen is voor de underdog. Ook jullie van de media, al is dat bij jullie onbewust. Dat is menselijk en dat vergeef ik jullie."

Effectief

Van Gaal hoopt dat zijn team net zo effectief zal zijn als afgelopen zaterdag, toen Leicester City met 3-1 werd verslagen in de Premier League.

"Cambridge zal een muur optrekken, het wordt dus zeker niet eenvoudig. In dit soort wedstrijden is het eerste doelpunt het belangrijkste doelpunt."

Onder meer Chelsea, Manchester City en het Southampton van manager Ronald Koeman liggen al uit de FA Cup.

"Ondanks alle kritiek die we hebben geïncasseerd, zitten wij nog steeds in de FA Cup en heel veel andere clubs niet", aldus Van Gaal.