PEC Zwolle heeft ook in de tweede seizoenshelft de beschikking over de Tsjech Tomas Necid.

De huidige nummer vier van de eredivisie bevestigde maandag dat hij tot de zomer van 2015 is vastgelegd.

Aanvankelijk leek Necid alleen voor de winterstop bij PEC te spelen. Het lukte zijn club CSKA Moskou echter niet om hem te verkopen, waardoor de spits nu transfervrij kon worden overgenomen door de Zwollenaren.

De 25-jarige Necid kwam in de eerste seizoenshelft tot 14 optredens namens PEC in de eredivisie. Daarin maakte hij acht treffers.

Geluk

Trainer Ron Jans liet tegenover de NOS weten zijn handen dicht te knijpen met de komst van Necid. "We hebben geluk had, want normaal gesproken had hij in Italië gespeeld."

Wel heeft de Tsjech nog twee of drie weken nodig om fit te worden, maar daar zit Jans niet mee. "We weten wat we aan Tomas hebben, dus we hebben het er wel voor over om op hem te wachten"

Ook technnisch directeur Gerard Nijkamp is gelukkig met de overgang van Necid. "Het staat als een paal boven water dat ik heel gelukkig ben met de terugkeer van Necid. Tijdens de eerste seizoenshelft heeft hij bewezen een absolute kwaliteitsinjectie voor ons elftal te zijn."

Eerder op maandag trokken de Zwollenaren al Eli Babalj aan voor de spitspositie. De Australiër wordt gehuurd van AZ met een optie tot koop.

Labylle

Leroy Labylle vertrekt tijdelijk bij PEC. De 23-jarige Belg wordt de rest van het seizoen verhuurd aan zijn oude club MVV.

De linksbenige speler kwam anderhalf jaar geleden over van de Limburgers, maar speelde maar zeven competitiewedstrijden in Zwolle.

Liveblog laatste dag transfermarkt | Overzicht: De belangrijkste transfers op Deadline Day