In zijn poging om voorzitter van de FIFA te worden kan Michael van Praag rekenen op de steun van Johan Cruijff.

Dat laat de voormalige topvoetballer maandag weten in zijn column in De Telegraaf.

"Ik ken hem inmiddels vijftig jaar en nog altijd zijn we goede vrienden. Hij is iemand van wie je op aan kan. Dus voor zo iemand sta ik altijd klaar", aldus Cruijff.

"Voor al dat reizen en trekken moet hij mij niet hebben, maar als ik moet ondersteunen zoals ik tijdens het bidproces voor het WK 2018 heb gedaan dan is dat geen enkel probleem."

Cruijff vindt het niet onverstandig van Van Praag dat hij de huidige FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft aangeboden om verder te gaan als adviseur.

"Blatter heeft veertig jaar ervaring met de FIFA en zoveel knowhow schuif je niet zomaar aan de kant. Dat veel mensen nu roepen dat Van Praag richting Blatter aan het draaien is gaat er bij mij niet in."

"Hij heeft hem nooit beschuldigd van iets wat niet door de beugel kan, maar gewezen op het feit dat vooral Blatter verantwoordelijk is voor hoe er nu tegen de FIFA wordt aangekeken."

De FIFA maakt vermoedelijk eind deze maand de officiële kandidatenlijst voor de verkiezing op 29 mei bekend. Van Praag heeft in elk geval de vereiste steun van minimaal vijf nationale bonden.

5 vragen en antwoorden over de kandidatuur van Van Praag