De spelers van ADO Den Haag zijn verheugd over de Chinese overname en zien de toekomst van de club positief tegemoet met investeringen in nieuwe spelers in het vooruitzicht.

Mike van Duinen, die al regelmatig werd begeerd door andere eredivisieclubs, en Gianni Zuiverloon, jaren actief op een hoger niveau, overwegen door de nieuwe situatie sneller om in Den Haag te blijven.

"Het is belangrijk voor mij dat ik me doorontwikkel. Natuurlijk heb ik ambities in mijn carrière en wil ik hogerop, maar dat doe ik het liefst met ADO als het kan", zegt Van Duinen, geboren en getogen in de hoofdstad van Zuid-Holland, tegen NU.nl.

Bij Zuiverloon speelden er in de winterse transferperiode 'wel wat dingen', maar de rechtsback ziet nu ook meer mogelijkheden om te blijven. "Als de Chinees wat leuks in petto heeft, waarom niet?"

Geen handelsclub

ADO verwacht behalve het afronden van de komst van de transfervrije Evander Sno dat er maandag op de slotdag van de transferperiode weinig gaat gebeuren. De spelers zijn dan ook niet bang voor hun plek in het elftal van coach Henk Fraser.

Zuiverloon beaamt dat ADO met plek vijftien in de eredivisie niet in de positie is om potentiële aanwinsten op de transfermarkt te laten lopen. "Elke versterking is welkom voor lijfsbehoud. Concurrentie is altijd goed, dat maakt onszelf en het team sterker."

Volgens de eerste signalen is de nieuwe eigenaar Hui Wang er veel aan gelegen om Haagse mensen bij de toekomstplannen van de club te betrekken. "Het is absoluut belangrijk dat het Haagse gezicht blijft", aldus Van Duinen.

Zuiverloon gelooft ook wel in de filosofie van de nieuwe leiding. "Ik ga ervan uit dat het geen handelsclub wordt. Het is goed voor de club als hij veel wil investeren, al is dat afhankelijk van factoren binnen en buiten het veld. We zien wel wat er gebeurt."

Speech

De plannen van het bedrijf United Vansen behelzen meerdere jaren, maar eerst moet ADO zich dit seizoen nog zien te handhaven op het hoogste niveau. Bij Feyenoord was het spel in de eerste helft dramatisch terwijl de bezoekers na rust nog in de buurt kwamen van een punt: 2-1.

"We beginnen veel te slap en moeten juist lef tonen. Dat hebben we de eerste helft niet gedaan. Het ging de tweede helft beter, maar dat was te laat. Ik scoor dan wel weer eens, maar heb er helemaal niks aan. Ik ben zwaar teleurgesteld, in mezelf en in iedereen eigenlijk", moppert Van Duinen.

De nederlaag kwam een dag na de festiviteiten bij ADO rond het 110-jarig bestaan van de club. "Dat leeft en wat wij hier voor rust presteren, past daar totaal niet bij." Ook Zuiverloon was zeer ontevreden. "We hadden te veel respect voor Feyenoord. Gelukkig gingen we een stuk beter spelen na een goede speech van de trainer."

Met die Haagse bluf moet ADO volgens Zuiverloon in staat zijn zich veilig te spelen. "Elke wedstrijd is nu een finale en we moeten er vol voor gaan. Zelfs Feyenoord kunnen we het lastig maken als iedereen fel en gefocust is. Dat zegt genoeg."

Immers en Toornstra duperen Feyenoord met pijn in het hart I Feyenoord boekt moeizame thuiszege op ADO Den Haag