Ivoorkust en Ghana hebben zich zondag geplaatst voor de halve finales van de Afrika Cup. Ivoorkust won met 3-1 van Algerije, terwijl Ghana met 3-0 te sterk was voor Guinea.

Ivoorkust had de overwinning te danken aan Wilfried Bony. De spits van Manchester City was verantwoordelijk voor twee doelpunten.

Bony zette zijn land na een klein half uur spelen op voorsprong en was halverwege de tweede helft ook goed voor de 2-1. Tussendoor maakte El-Arbi Hilal Soudani de gelijkmaker. Gervinho besliste in blessuretijd de wedstrijd.

Ghana zat al na één helft op rozen dankzij treffers van Christian Atsu en Kwesi Appiah. Een kwartier na de hervatting maakte voormalig Vitesse-speler Atsu er 3-0 van.

Guinea bereikte de kwartfinales door middel van een loting met Mali, waarmee het precies gelijk was geëindigd in poule D.

Zaterdag plaatsten gastheer Equatoriaal Guinea en DR Congo zich al voor de laatste vier. In de halve eindstrijd komt Ivoorkust woensdag uit tegen DR Congo. Ghana treft een dag later Equatoriaal Guinea.