Red Bull Racing heeft zondag voorafgaand aan de testsessies in Jerez de nieuwe wagen voor het komende Formule 1-seizoen onthuld.

Voor de gelegenheid was de RB11 in Spanje in zwart-witte camouflagekleuren te zien. Op het eerste oog is de kleinere neus van de auto de grootste verandering ten opzichte van vorig jaar.

De renstal was feitelijk nog maar net begonnen aan de bouw van de nieuwe bolide, waarin evenals voorgaande jaren een motor van Renault is ingebouwd. De RB11 onderging de eerste crash-tests met goed gevolg.

"Er is een aantal veranderingen aan de vorm van de voorkant van de wagen, maar verder zijn er vooral onderhuids dingen aangepast", zei Rob Marshall, één van de technische bazen van de Oostenrijkse renstal.

"We hebben ons verbeterd op de punten waarop dat mogelijk was en hier hard aan gewerkt."

Ricciardo

Tijdens de eerste testdag in Jerez neemt Daniel Ricciardo namens Red Bull plaats achter het stuurwiel van de RB11. Daniil Kvyat bezet dit seizoen het tweede stoeltje van de renstal.

Red Bull domineerde vier jaar achtereen de Formule 1 met evenzoveel wereldtitels voor Sebastian Vettel, maar werd vorig jaar gedeclasseerd door Mercedes en kampioen Lewis Hamilton.

Vettel, die komend jaar zijn debuut maakt voor Ferrari, won in 2014 geen enkele Grand Prix.

Overzicht: Belangrijke data in aanloop Formule 1-seizoen