Lex Immers kreeg na de teleurstellende 0-0 in de Klassieker bij Ajax de nodige kritiek op zijn spel te verwerken. De aanvallende middenvelder van Feyenoord schuift het moeiteloos van zich af.

"Ik houd me daar niet meer mee bezig. Als ik in de ogen van mijn directe omgeving, de supporters, mijn teamgenoten en de staf maar van waarde ben", reageert Immers.

Onder anderen Willem van Hanegem liet zich negatief uit over Immers, die volgens hem net als Colin Kazim-Richards te weinig kwaliteiten bezit voor zijn positie.

"Nu jij erover begint: dat is me eerlijk gezegd soms tegengevallen. Maar ach, zo gaat het nou eenmaal in Nederland. Het voetbalvolk is hier best apart."

"In het begin ging ik met die kritiek naar bed en stond ik op met de gedachte: hoe kan ik dat omdraaien? Maar naarmate je bij Feyenoord speelt, de club waar de meeste kritiek is, dan raak je daaraan gewend. Ik lees het niet eens meer en kijk geen programma's. Het boeit me geen fluit."

ADO Den Haag

De 28-jarige Immers ontvangt zondag met Feyenoord zijn oude club ADO Den Haag in De Kuip. De Hagenaar zag zijn jeugdliefde deze week overgenomen worden door Chinezen.

"In het begin baarde dat me wel een beetje zorgen, maar als ik dan de krant open sla en lees dat ze Haagse mensen erbij willen betrekken, heb ik er een andere kijk op."

"Als die mensen willen helpen met de wederopbouw van ADO, kan het misschien toch echt een topclub worden. Dat is wel iets dat ik hoop."

Immers ziet zichzelf op latere leeftijd ook als één van die Haagse mensen die bij ADO aan de slag gaat. "In een later stadium kan ik dan misschien mijn carrière afsluiten bij ADO. De club helpen door daar iets te doen zou ik graag willen. Het is tenslotte maar twee minuutjes lopen van mijn huis."

Lees het volledige interview met Immers waarin hij praat over Kazim-Richards, voetballen in Engeland en zijn band met de Feyenoord-supporters.