Koploper PSV begint zaterdag met een voorsprong van zes punten op Ajax aan het thuisduel met Willem II. Spits Luuk de Jong vindt dan ook dat PSV het zichzelf mag verwijten als dit seizoen de titel niet wordt gepakt.

"Als het nog misgaat ligt het aan onszelf, zeker nu we zes punten voorsprong hebben", aldus De Jong in een interview met NU.nl.

"We hebben ook een sterke selectie. Ik las dat Luciano Narsingh heeft gezegd dat hij geen enkele speler van Ajax of Feyenoord kan noemen die hij per se in ons team zou willen. Zo denk ik er ook over. Ik wil niemand inruilen van PSV."

De 24-jarige spits is met PSV aan een goede serie bezig. In de eredivisie werden de laatste zes wedstrijden gewonnen, maar tussendoor in het KNVB-bekertoernooi was er wel een misstap. Bij Jupiler League-club Roda JC werd na verlenging met 3-2 verloren.

"Wat daar is gebeurd snap ik nog steeds niet. Het leek wel of er geen 100 procent inzet was. Het mag niet, maar misschien werd er al gedacht dat we wel even zouden winnen. Het positieve is dat er daarna een knop om is gegaan waardoor we er vorige week wel stonden tegen Cambuur."

Mentaal

De Jong merkte een dag na het debacle in Kerkrade bij de nabespreking al dat het mentaal weer goed zat bij PSV. "Deze groep kan en durft op zo'n moment heel open en eerlijk tegen elkaar te zijn. Er zijn geen groepjes die achter elkaars rug om over elkaar praten."

"Als er een keer verloren wordt, blijft het daardoor bij een incident. Zo sterk moet je mentaal ook zijn om kampioen te worden."

Lees het volledige interview met De Jong waarin hij ook spreekt over zijn twee lastige jaren in het buitenland en de ervaring van een eerder kampioenschap in Nederland.